"We doen dit met elkaar, toch?"
Zo luidde een hartenkreet tijdens de Werksessie 'Vertellen we allemaal hetzelfde verhaal' op 12 april in het Watermuseum te Arnhem. 80 werkers aan IRM waren uitgenodigd om de uitkomst van de herijking te vernemen en bespreken. 60 ervan gaven acte de presence.
De herijking was de aanleiding voor en de rode draad door deze dag. Belangrijker nog was het weerzien en zelfs de eerste ontmoeting met collega’s die elkaar twee jaar alleen van het scherm kennen. De eerste zomerse warmte van het jaar versterkte het gevoel bevrijd te zijn van het COVID juk. Groepjes IRM’ers verspreidden zich ’s middags enthousiast - met opdracht - over het Sonsbeek park. De opdracht was tweeledig: schrijf op een tegeltje wat het kernteam van IRM zich ter harte moet nemen en geef hen een advies mee voor het realiseren – het wat en hoe – van het Programma onder de Omgevingswet (PoW) IRM. “we doen dat met elkaar, toch?” was één van die tegeltjes.
De ochtend werd geopend door spoken word artist Justin Samgar met passende woorden uit eigen werk. Spreker, facilitator en coach Karl Raats leidde het gezelschap door de dag door programma manager IRM Jan Willem Kamerman, stuurgroeplid Marjolijn van de Zandschulp en adviesgroepvoorzitter Piet Zoon te bevragen op de herijking. “leg dit nu eens aan een 5-jarige uit” daagde Karl in de loop van de dag Jan Willem Kamerman uit. Met stellingen en oefeningen ging Karl het gesprek met de zaal aan en hield IRM en de IRM’ers een spiegel voor over samenwerking en het zetten van gedurfde creatieve stappen. Justin Samgar eindigde de middag met een uniek spoken word die indruk maakte. De hele dag had hij waargenomen en bezien alsof hij de rivier zelve is. Om aan het einde tot de slotsom te komen:
Ik zie de zon weer in mijzelf schijnen
En ben verbonden tot aan zee in helderheid
Samen zullen we dit nooit laten verdwijnen
Want jullie nemen je verantwoordelijkheid
Bekijk hier het fotoverslag van de werksessie, en/of bekijk de korte terugblik in deze video.
Laatst gewijzigd: 30 januari 2023